Fuck Carpe Diem och Livslögner

Lyssnade på två podcasts häromdagen med ämnena “Fuck Carpe Diem” och “Livslögner”. Den första handlade om att faktiskt inte leva i nuet utan att alltid längta till nästa dag, nästa steg, till helgen, semestern, nya boendet eller ja helt enkelt om att tänka när detta händer eller detta, när jag gjort ditt eller datt. Ja då kommer allt att bli bra, jag kommer att vara sååååå lycklig och så vidare, dvs Fuck Carpe Diem. Leva för drömmen.

Livslögnen är när du sedan är framme vid det du längtade efter, exempelvis semestern eller det nya jobbet, eller huset du just flyttat till, eller vad det nu må vara. Ja då.. är du inte så jäkla lycklig i situationen ändå trots att det var det du längtade efter och var just det du ville ha… eller?

Är detta inte så typiskt? Iallafall typiskt mig! Jag tänker ofta på framtiden och när jag väl kommer dit så var det inte så jäkla speciellt ändå… eller är det kanske det att du med vägen dit redan är “klar” med situationen och redan gått vidare till nästa dröm?
Jag vet att jag är bra på att leva här och nu – hitta på roliga saker, fånga tillfällena som kommer.. men jag lever nog ändå lika mycket i framtiden.
Funderar på om det är rätt, om jag kan göra något annat för att känna att this is the shit. Här och nu.

I allt grubbleri har jag hunnit med att baka kanelbullar. Så nu är det fika 🙂

 

 

 

This entry was posted in Funderingar, Mat och Bakning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s