Välkommen lilla hjärtat

Den 20:e januari fick vi veta att vi väntar smått till hösten. Ett mycket efterlängtat positivt besked, men som ändå vände lite upp och ner på världen.
Den enorma glädjen och tacksamheten som jag förväntat mig kom inte alls till min egen stora besvikelse. Istället kom en känsla av likgiltighet och samtidigt lite sorg.
Bebisen som vi väntar är planerad och efterlängtad, älskad långt innan den flyttade in.. Men känslan som jag bar de närmaste veckorna efter plusset var inte alls vad jag förväntat mig.
Till skillnad från många jag känner fanns där inga oroskänslor alls och knappt några graviditetssymptom, vilket säkert gjorde att glädjen lät vänta på sig eftersom livet för mig och oss i stort sett fortsatte precis som vanligt.
Jag har istället känt mig dum och bortskämd som inte varit mer glad efter vår väntan men också av vetskapen om att alla som önskar bli föräldrar inte blir det och att för många är vägen dit lång.

Gustaf är som alltid min klippa. Ofta förundras jag över det oändliga tålamodet har har med mig och mina funderingar. Glädjen i att se Gustafs glädje är värt så otroligt mycket. Ni som känner Gustaf vet ju att han är den av oss som mest längtat efter smått. Och jag är helt övertygad om att vårt barn får en fantastisk pappa!

Vi valde att berätta tidigt för våra familjer och närmaste vännerna. Det är verkligen när man pratar med de som står en nära som man man förstår vilken glädje beskedet om ett barn ger.
Min lillasyster har längtar efter att bli moster, Gustafs bror Carl och hand fru Emel har också längtat efter en liten till familjen. Min vän Liqa fick nyss ett andra barn, en pojke, vårt barn kommer men andra ord samma år 🙂

Förra veckan fick vi se vår lille “Burmes” med ultraljud. Ett litet hjärta tickade så fint och först då sjönk det nog in hos mig. Eftersom jag knappt känt av något så hade jag knappt förväntat mig en liten heller. Men där var det… Vårt lilla hjärta.

Med första ultraljudet avklarat, inskrivningen likaså och med att ha talat om det på jobbet så har känslan jag längtat efter och väntat på kommit mer och mer. Jag är hoppas och tror att känslan kommer att växa ännu mer.

Vi får ytterligare en familjemedlem… Märklig men fantastisk känsla. Jag, Gustaf o Skalman är redo för en ny tid 🙂

20140308-091342.jpg

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Välkommen lilla hjärtat

  1. Bun says:

    Stort grattis Annie till eran kommande bebis! Även fast vi inte umgås längre så är jag verkligen glad för din skull och önskar dig/er all lycka ❤️

  2. emilie says:

    Stort grattis! Underbar läsning. Jag kan helt förstå din ängslan över att inte våga släppa loss alla glädjekänslor men hoppas att du snart kan göra det fullt ut! Nu är det dags att börja boa 😜.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s