Söndag på Åbo flygplats

Då är jag plötsligt i Turku eller som de flesta svenskar säger i Åbo.
Frukost på Landvetter, bokläsning, lite rastlös sömn.. O så var jag framme!

Har två timmars väntetid till mina kollegor för veckan kommer inflygandes. Det är jag, en finne, en engelsman, en fransman och en argentinaren som ska jobba ihop.
Det blir en vecka med långa arbetsdagar så jag bävar lite för att det känns som om jag har en förkylning i kroppen.
Nåja, det ska nog som med mycket annat gå med vilja. Det ska iallafall bli enormt kul och spännande att se vad som händer i veckan och hur väl mina kunskaper står sig och hur jag kan bidra.

Detta är mitt fjärde land jag besöker med vår lill* Burmes som inneboende. Nu har funderingarna mer och mer börjat kretsa kring individen som kommer till oss. Blir det en globetrotter som älskar att resa? Blir det en hemmakär unge som gärna spenderar sin lediga tid med att vara hemma? Kanske blir det en blandning, såsom jag är eller så blir det ingetdera.
Just nu pratar vi mycket om hur vi vill ha det i framtiden. Jag vet att det sällan blir som man tänker sig, men vissa saker som vi båda verkligen uppskattar att vi har nu, vill vi gärna värna om att fortsätta ha i framtiden. Att vara raka och prata om känslor gör att vi i princip aldrig bråkar eftersom inget hinner bli något värt att bråka om, så att fortsätta göra det och få vårt barn att göra likadant är viktigt.
Vi vill fortsätta att sätta det vi värderar högst främst. Tyvärr så verkar det inte alltid så självklart. Ord ska inte bara vara ord utan också handling. Vi har personer runtomkring oss vars ord vi knappt lyssnar på längre eftersom vi vet att det är just bara ord. Att i handling visa uppskattning och att någon betyder något är viktigare. Det behöver inte alltid vara uppstyrt och konstlat, bara det är genuint.
Ja det är verkligen små och stora tankar som kretsar för tillfället.. I en salig men bra blandning.

Dax att fortsätta på boken. Denna gång valde jag en bok som jag tror är lättläst och inte kräver så mycket tankekraft. Efter denna ska jag ta itu med bokklubbens nästa val: “De oskuldsfulla”. Tror dock att den kommer att ge mig mer att fundera på och att jag därför sparar den till en vecka när det är lite lugnare än nu.

20140511-131651.jpg

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s