Money money money

Vi har förutsättningarna för att spara föräldradagar och tar därför inte ut någon ersättning. Lite mindre pengar att röra oss med betyder egentligen mest att vi för tillfället inte amorterar så mycket på huset. Vi har sedan innan betalt av en del av lånen, vi gör matlådor, kör en bil som vi köpt kontant och som är mer praktisk och säker än snygg, vi köper saker vi behöver mer än saker vi vill ha och på så sätt har vi inte mycket kostnader (jämfört med många andra) vilket gör att vi väljer att spara dagar till Vinga blir lite äldre.
Iallafall, när vi fick veta att vi skulle bli föräldrar så tittade vi mycket efter saker på Blocket och gjorde många bra fynd. Vi köpte ett skötbord, en tripp-trapp-stol och en juniorspjälsäng för ungefär 1/3 av priset mot vad nytt skulle kosta. Allt i fint skick! Och där öppnades också mina ögon för begagnatmarknaden.

För ett tag sedan gick jag med i den lokala Facebookgruppen för Köp-Byt-Sälj-bortskänkes och vi har på bara ett par veckor sålt av en massa saker som stått i vårt förråd och samlat damm. Lampor, väskor, hyllor… Allt i såpass bra skick att man inte vill slänga det eller köra det till second hand, men som man för tillfället (och inte ser i närmsta tiden) inte har användning för.
Snabbt och enkelt, en annons, ett bra pris och så står man där några hundralappar rikare och någon annan har förhoppningsvis gjort ett fynd.
Så nu går jag och tittar i garderober, bokhyllor och förråd i vårt hem – på jakt efter saker att sälja. Faktiskt känns det både kul och skönt att få iväg sakerna. O samtidigt drygas hushållskassan ut 🙂

Så det är mitt tips – sälj saker du inte behöver! Bra för miljön och för plånboken.

IMG_1128.JPG

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s