Sömn

Gustaf är i Stockholm på kurs och jag o Vinga är ensamma hemma i natt.

För att vara en liten knatte så tar hon ändå upp en hel del plats i sängen. Hennes spjälsäng sitter ihop med vår, men det slutar alltid med att Skalman sover i hennes säng, Vinga jämte mig och jag jämte Gustaf.
När det gäller rekommendationerna på hur spädbarn ska sova så gör vi inte rätt, de ska sova i egen säng, på rygg och med napp.
Vinga sover bäst när hon är nära. Så har det varit från början och den tryggheten vill jag att hon ska få så länge hon behöver den och så länge det fungerar för oss alla. Hon kommer snabbt till ro och lugnas av att vi ligger o “andas” henne i ansiktet. Andetagen blir djupare och lugnare och det är mitt kvitto på att vi ändå gör rätt ur Vingas synvinkel.

Ryggläge fungerar ibland, men ofta rullar hon över till sidan och nappen åker ut så fort hon sover lite djupare. Två saker som är svåra att påverka.

Nåja, många timmars sömn, en eller två matningar per natt och en glad unge gör att vi fortsätter som vi gör nu. Både att vakna och somna är för tillfället härliga stunder som gör mig lycklig in i själen 💗

IMG_1514.JPG

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Sömn

  1. pendelmorsan says:

    Du gör helt rätt Annie. Lita på dig själv och din instinkt. Mår hon bäst så , så är det ju så. Så var det med Nora också. Hon låg med sin lilla näsa tryckt mot min sida/mitt bröst och sov. Flyttade jag mig så flyttade hon efter 🙂 det blev bäst sömn för oss båda om hon låg bredvid 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s