Oktober 

Jag har gått på föräldraledighet och väntar in den lill* familjemedlemmen som snart ska komma. Två dagar har hunnit gå och jag har numera 3,5 timme ensam hemma på förmiddagarna. Än räcker energin gott och väl för att få lite småsaker som vi skjutit på gjort och ändå hinner jag vila en stund. Nu börjar det bli tungt och stundvis ganska jobbigt, jag sover sådär på nätterna, så att kunna slumra en stund på dagen gör gott för själen resten av dagen. 

Jag brukar inte vara så grubblig som jag varit senaste månaderna, utan tar det mesta och de flesta situationerna och människorna med ro. Jag sorterar och funderar mycket över de relationer jag har i livet, vänner, familj, bekanta och jobbrelationer.  Egentligen är det ingen ny process tror jag utan det började redan för några år sedan men har blivit klarare nu. Jag försöker tänka i energi. Energi in och energi ut. Det måste vara en balans, inte alltid jämn över dagen eller över veckan och inte heller månaden men iallafall i det stora över tiden. För att må bra så måste energin som ges, fås tillbaka i någon form, inte alltid i samma form men lika mycket värd. Och den enda som kan bedöma hur mycket det är värt är jag själv. 

Men de tankarna i huvudet hoppas jag på några härliga veckor där jag kan vara här och nu mycket. Njuta av att vara enbarnsmamma i väntan på livet som tvåbarnsmamma. Prioritering. Det får vara höstens ledord. 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s